Sikeres home staging egy hét alatt – sorházi lakás a XVII. kerületben

2016 augusztusában egy olyan sorházi lakás felkészítését sikerült végig kísérnem, ami már négy hónapja piacon volt – addig eredménytelenül. A tulajdonosok eredetileg szeptemberre szerették volna lezárni az eladást (munkahelyre és az iskolába való utazás rövidítése miatt, az iskola kezdés előtt), így akkor már elég erős motivációt éreztek arra, hogy valami igazán hatásosat tegyenek a cél érdekében.

Az értékesítés addigi tapasztalatai alapján az érdeklődők többsége azért nem szeretett bele a házba, mert a megtekintés során kicsinek, szűkösnek érezte. Ennek egyik oka volt, hogy a lakás nettó 64 négyzetméter két szinten; a földszinten nappali, konyha, étkező, fürdő és tároló, az emeleten pedig egy tetőtérben három kis szoba és egy fürdő található. A nappalihoz kis kert csatlakozik, magas szegélyező tujákkal és közeli szomszédos épületekkel. Emellett család – ahogy sok más eladó lakás esetében is –  az itt töltött hét év alatt belakta a teret, valóban személyessé, meghitté téve otthonukat.

Az érdeklődés a négy hónap alatt egyre csökkent a lakás iránt. Június-július hónapokra már csak néhány érdeklődő hívás és kb. havi 3 megtekintés jutott (ami persze részben a nyári szezonnak is köszönhető). Ez tovább erősítette a tulajdonosok tenni akarását.

Augusztus 7-én találkoztunk először – akkor alaposan végigbeszéltük, melyik helyiségben mit kellene tenni, hogy átláthatóbb legyen a tér és mindenhova a funkciónak megfelelő berendezés kerüljön. Tekintettel arra, hogy minél gyorsabban szerettük volna lebonyolítani az egészet és hogy a család bent lakott még az értékesítés ideje alatt, festést nem terveztünk be (annak ellenére, hogy az egyik szoba a home staging alapelveivel abszolút ütköző élénk piros színre volt festve).

Őszintén szólva a megbeszélés végén kicsit tartottam attól, hogy egy hét nem lesz elég mindent végigcsinálni, de a tulajdonosok elszántsága erősebb volt, mint gondoltam! Az ezt követő héten – nagyon fegyelmezetten és erőn felül teljesítve – mindent, amit megbeszéltünk, meg is valósítottak. Augusztus 13-án már azon gondolkoztunk, higgyünk az időjárás előrejelzéseknek, vagy ne halogassunk, és fotózzunk augusztus 15-én. Végül bátrak voltunk és 15-én, hétfőn kimentünk fotózni. A styling, előkészítés kb. egy óráig tartott és legalább ennyi időt vett igénybe a fotózás is. Szerencsére ragyogó napsütés volt végig, ami a végső fotók hangulatán is átjön.

És akkor az eredmények:

A hirdetés az új fotókkal augusztus 16-án került fel a hirdetési oldalakra;
A felkészítés eredményeként majdnem megnégyszereződött az érdeklődés: az első egy hónapban 11 megtekintését sikerült összehozni (le a kalappal a tulajdonosok előtt, ahogy egy-egy megtekintésére felkészültek!)
Az a pár, akik végül megvették a lakást, az új hirdetés megjelenése után kevesebb, mint három héttel nézték meg először.
Jó lenne már a képeket látni, igaz? Ehhez azért itt van még néhány információ:

Előtte képek:

  • Rendrakás után,
  • Esti fényekben,
  • Profi géppel, gyakorlott fotós fotózott.
  • Kb. 10 perc állt rendelkezésre a fotózáshoz.
  • Több helyiségben a felkészülés hiánya miatt csak szűkebb fotókat lehetett készíteni, így a képek nem mutatták meg a teljes teret.

Utána képek:

  • Átalakulás elsősorban a személyes, túl sok helyet foglaló tárgyak, bútorok elpakolásával, kert rendezésével;
  • 1 fotel, nehány takaró, párnák és egy ágy került beszerzésre, bérlése;
  • A fotózást fél-egy óra előkészítés előzte meg, és a fotózás is kb. egy óráig tartott;
  • Fotózás alatt jó fényviszonyok voltak;
  • Profi gép és fotós, kis utómunka.

 

 

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s