Rólunk

Zima-Barna Zsuzsanna - home staging

Közgazdász vagyok és lakberendező, így egyszerre értem a lakás, mint “termék” piacra dobásának teljes folyamatát, és látom, milyen design lesz a nyerő a megcélzott vevői kör számára.

Gyerekkoromban Legóból lakás alaprajzokat építettem és még a gimnázium végen is sokat tanakodtam azon, építésznek vagy közgazdásznak menjek-e. Végül a közgazdaságtan nyert. Diplomámat 2000-ben szereztem, majd 10 évig elsősorban projektmenedzsmenttel foglalkoztam. A térrendezés azonban továbbra is foglalkoztatott, így 2007-ben lakberendezést is tanultam, akkor még csak hobbiból.

Gyermekeim születése után döntöttem el, hogy saját vállalkozást indítok. Részben azért, hogy azzal foglalkozhassak, amit szenvedéllyel tudok csinálni, részben pedig azért, hogy anyaként rugalmasan tudjam kezelni a munkára és a családra fordított időt.

Férjem ingatlan tanácsadó és fotós, én közgazdász és lakberendező vagyok, így logikus volt, hogy a vállalkozásban home staging-gel foglalkozzunk. Home staging ismereteimet dr. Somogyi Patrícia kurzusán mélyítettem el, de úgy gondolom, ez a szakma sem űzhető folyamatos tanulás, belső fejlődés nélkül, így nyitott szemmel járok, keresem a tanulásra lehetőséget adó alkalmakat, helyzeteket, forrásokat.

Zima Imre - fotózás

A fényképezés huszonévesen kezdett érdekelni igazán, akkor vettem első gépem, amivel még filmre fotóztam :). Azóta a gyors fejlődésnek köszönhetően a felkészüléshez szükséges képi “jegyzeteket” már én is a telefonommal készítem, a fotózást egy Nikon tükörreflexes géppel. A fényképezést először autoditakta módon, majd a Szellemkép Szabadiskolában tanultam. 2005 óta több, mint 1300 lakás és ház fotózásán vagyok túl. Ismerem az eladók igényeit, és tisztában vagyok azzal, mi vonzza az érdeklődők tekintetét, mire kiváncsiak, mikor és hogyan ideális egy lakást megmutatni.

Amikor elkezdtem ingatlanozni még extrának számított, hogy fotókat raktam fel egy hirdetéshez, most a jó fotó számít annak, remélem ennek az elterjedéséhez nem kell hosszú idő. Ez is vállalkozásunk egyik célja! Tizenkét évig dolgoztam (illetve igény esetén még most is) ingatlan értékesítőként! Az ingatlan-tanácsadásba véletlenül csöppentem bele, de azóta megszereztem hozzá a szükséges végzettséget és tapasztalatot is. Ezidő alatt kb. 200 ingatlan kelt el az én közreműködésemmel.

Elkötelezett vagyok, hogy minőségi hirdetéseket készítsünk, jó és reális képet adó fotókkal! Így azáltal, hogy a döntések egy része már otthon megtörténhet, vevőként a jelenlegnél jóval kevesebb ingatlan megtekintése is elég lehet. Ezzel időt takarítunk meg mindkét félnek. Jelenleg magánszemélyként is a piacon vagyunk vevőként is és tapasztaljuk azt, hogy milyen nehéz eldönteni a rossz hirdetések alapján, hogy érdemes-e megnézni egy házat. Célunk, hogy az igényes és informatív hirdetések többségbe kerülhessenek az internetes portálokon, és a piaci versenynek köszönhetően arányuk folyamatosan emelkedjen.