Barátságos kislakás a Reitter Ferenc utcában

Ennek a Reitter Ferenc utcai kis lakásnak a felkészítésére Imi angol tanára kért fel minket. A stílust szerettük volna megőrizni, így elsősorban a személyesség visszafogására koncentráltunk.  Csak Imi volt kint a lakásban, én a fotók alapján gyűjtöttem össze javaslataimat.

Mint láthatjátok, a ruhák tárolására nyitott polcok szolgáltak. Az ilyen megoldásoknál (bármit tárolunk is így), nagyon kell figyelni, hogy rendezett, szellős legyen, mert ha tele vannak a polcok és/vagy nincsenek rendbe téve, nagyon sokat ronthatnak a teljes szoba hangulatán.

A középső helyiségben is egy kicsit tágasabb, letisztultabb hatás elérése volt a cél. A sarokpolcról így sokminden lekerült, a mintás terítő és a székekről a párnák is eltűntek. Az ablakban csak jó állapotú virágok maradtak, a nagy fikusz pedig átkerült a szobába, ahova mérete miatt jobban illett.

A fürdőben általában már azzal drasztikus hatás érhető el, ha a személyes, minden nap használatos holmikat – krémeket, tusfürdőket, sampont, fogkefét, fogkrémet – és a takarító szereket, eszközöket zárt helyre, vagy legalább a polcon egy dobozba pakoljuk. Ez történt itt is, illetve a polcokat takaró függöny lett lecserélve világos, egyszínű darabra. Ugye, mennyire más a hatás?

Összehasonlító képek a felkészítésről
A felkészítés után készült fotók

A konyhai “előtte” kép főzés közben készült, de azért így is látható a különbség: a személyes használati tárgyak helyett fonott kosárkák kerültek a nyitott polcokra, a pultra pedig csak egy kis zöld fűszernövény.

Az egész felkészítés néhány hétig tartott, és minimális költséggel járt. Fontos visszajelzés volt a tulajdonostól, hogy – bár drasztikus változtatások nem történtek a lakásban – a folyamat segített neki abban, hogy lelkileg is felkészüljön a lakás eladására, a továbblépésre.

Előtte nem volt hirdetve a lakás, így nincs mihez hasonlítani, de a felkészítés után készült képeket nézve szerintem megérte.

A tulajdonostól az alábbi visszajelzést kaptuk:

“Budapesti, 13.kerületi garzonlakásom eladásában kértem Zima Imre segítségét. A szerződéskötést megelezően már bizalmat éreztem, többek között azért, mert Imre nem helyezett rám nyomást semmiféle tekintetben – úgy éreztem, hogy mindent a saját tempómban csinálhatok, akkor, amikor arra készen állok és amikor arra időm van. Komoly döntés egy lakástól megválni, a döntést gyakran kételyek kísérik, ilyenkor segít, ha a folyamatot támogató személy nyugalmat áraszt. Ezt Imréről minden további nélkül elmondhatom.

Sok hasznos tanácsot kaptam, többek között az ún. ‘homestaging’ vonatkozásában, amely nem csupán vonzóbbá és ‘piacképesebbé’ tette az ingatlanomat, hanem már segített lélekben felkészülni a lakástól való megválásra azzal, hogy annak nagyon személyes jellegét megszüntettük, és ezt a jelleget meg is őriztük végig, amíg érdeklődők látogattak hozzám. Az első konzultáció során készült fotók alapján tanácsadásban részesültem, hogyan nézhet ki szebben a lakásom, hogyan tud mindez több érdeklődőt generálni.

Az egész folyamat során készségességet tapasztaltam csak. Nem fért és most sem fér kétség ahhoz, hogy megérte ebbe a vállalkozásba Imre segítségével belevágnom, részint azért, mert a profi fotók és az alapos leírás segített -hamar- megtalálni a vevőmet, részint pedig azért, mert úgy éreztem, hogy ő a ‘szem’ és az, aki gondolkodik, ami többek között ‘előszűrte’ az érdeklődőket, így én már csak a potenciális vevőkkel találkoztam. Az egész folyamat teljességgel stresszmentes volt – főleg ezért érte meg vele együttműködnöm, de meggyőződésem az is, hogy a szóban forgó költségek busásan megtérültek.”

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s