Túl a kacathegyen

Nem tartom magam rendmániásnak, vagy túl rendszeretőnek. Sőt, általában kifejezetten nehezemre esik fenntartani itthon – hozzáteszem, most már három gyerek mellett – a rendet. Mégis, úgy érzem, fontos hogy foglalkozzak a témával, mert nem csak sokat olvasok róla, de tapasztalom is, hogy közvetlen környezetem rendezettsége komoly hatással van a mindennapjaimra, hangulatomra, ezáltal pedig családom jól-létére.

Amióta home staginggel foglalkozom, a renddel való kapcsolatom is átalakult kicsit, mert

  • egyrészt látom, hogy nem vagyok egyedül, és mások sem tudnak folyamatosan rendet tartani;
  • másrészt tudom, hogy a rend alapja a kacatmentesítés – ahogy az angol “szakirodalom” mondja: decluttering, és enélkül nem sok esély van az igazi home stagingre egy lakott lakásban;
  • harmadrészt sokat olvasok a témában, így kezdem rendszer szinten átlátni a témát és kialakult az elképzelésem arról, én hogyan szeretném csinálni.

Ráadásul az új évet mi egy költözéssel kezdjük, és ez az időszak amúgy is a rendrakás, a lendületvétel, időszaka. Adott tehát a lehetőség, hogy most itthagyjuk a felesleges holmijainkat, és frissebben, minimalista szemlélettel, egy fokkal rendezettebb környezetben kezdjünk az új helyen.

Van kedved velem tartani? Ha igen, kövesd bejegyzéseimet. Én Konmari, FlyLady és a HOUZZ cikkeiből fogok meríteni, és terveim szerint minden pénteken jelentkezem a heti eredményekkel. Első cikkemben, e hét pénteken, a tervezésről olvashatsz majd!

 

Hírdetés

One thought on “Túl a kacathegyen

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s